Profile
Log ind
WAYF login
Log på med SSOGlemt adgangskode?
Bliv abonnent
Om  
Lars Findsen

Lars Findsen er ny skribent på Altinget

DEBATNYT: Lars Findsen er blevet en del af Altingets kommentarskribenthold. Den tidligere chef for Forsvarets Efterretningstjeneste vil levere faste bidrag til Altingets debatunivers med særlig fokus på forsvars- og sikkerhedspolitik.

Lars Findsen indtræder i Altingets faste skribentkorps.
Lars Findsen indtræder i Altingets faste skribentkorps.Foto: Mathias Svold/Ritzau Scanpix

Lars Findsen bliver en fast del af Altingets debatspalter.

Med afsæt i sine mange år inden for embedsværket og de danske sikkerhedstjenester, vil den tidligere FE-chef skrive indlæg med særlig vægt på de forsvars- og sikkerhedsmæssige områder af dansk politik samt cybersikkerheden generelt. 

Findsen startede sit professionelle virke som embedsmand og siden da kontorchef i Justitsministeriet, hvorefter han i 2002 blev udnævnt til chef for Politiets Efterretningstjeneste (PET).

Fra 2007 og otte år frem var han departementschef i Forsvarsministeriet, indtil han i 2015 blev chef for Forsvarets Efterretningstjeneste (FE).

Læs også

Lars Findsen er en af hovedpersonerne i den såkaldte FE-sag, der startede med, at han sammen med andre ledende FE-medarbejdere blev hjemsendt, efter at Tilsynet med Efterretningstjenesterne rettede hård kritik mod FE. 

Efter massiv overvågning blev Findsen i december 2021 varetægtsfængslet for at have røbet statshemmeligheder, og i 2022 rejste anklagemyndigheden og justitsministeren tiltale mod den hjemsendte FE-chef for at have brudt sin tavshedspligt.

1. november 2023 valgte regeringen og anklagemyndigheden dog helt at droppe sagen.

Lars Findsen har i samarbejde med journalist Mette Mayli Albæk udgivet bogen 'Spionchefen: Erindringer fra celle 18', hvori han giver sit syn på sagen og de hændelser, der gik forud for den.

Lars Findsen er uddannet jurist fra Københavns Universitet og er ridder af 1. grad af Dannebrog. Han er i dag direktør i eget firma.

Du kan læse hans første indlæg her.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lars Findsen

Fhv. chef, Forsvarets Efterretningstjeneste
cand.jur. (Københavns Uni. 1990)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024