Nu er internationalt topmøde om biodiversitet i gang: Her er, hvad aktører og politikere holder øje med

FN’s topmøde for biodiversitet er begyndt, og politikere og aktører fra verden over er samlet for at forhandle om, hvordan verdens natur bedst beskyttes. Problemer med at indlevere nationale handlingsplaner og finansiering er nogle af de spørgsmål, der forventes at fylde den kommende uge.

Første uge af FN's internationale biodiversitetstopmøde er i gang. Her har flere oprindelige folk været på scenen, da disse befolkningsgrupper er med til at passe på en stor del af verdens biodiversitet.
Første uge af FN's internationale biodiversitetstopmøde er i gang. Her har flere oprindelige folk været på scenen, da disse befolkningsgrupper er med til at passe på en stor del af verdens biodiversitet.Foto: Fernando Vergara/AP/Ritzau Scanpix
Marie Møller Munksgaard

Det er snart to år siden, at en række af verdens lande indgik "biodiversitetens Paris-aftale" i Montreal til COP15. 

En aftale, der blandt andet indebærer mål om at beskytte 30 procent af verdens natur og at bruge 30 milliarder dollars årligt fra 2030 på naturbeskyttelse i udviklingslande. 

Nu er det blevet tid til at samle verdens lande igen til FN’s internationale biodiversitetskonference i Colombia, hvor der særligt er fokus på implementeringen af målene fra det sidste topmødes store aftale.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024