Biodiversitetsrådet anbefaler stop for bundtrawl i beskyttede havområder

Fiskeri med bundslæbende redskaber bør ikke foregå i beskyttede havområder, hvis man vil værne om biodiversiteten, lyder det fra Biodiversitetsrådet i nyt notat.

Fiskeri med bundslæbende redskaber bør ikke anvendes i beskyttede havområder, lyder det fra Biodiversitetsrådet i nyt notat.
Fiskeri med bundslæbende redskaber bør ikke anvendes i beskyttede havområder, lyder det fra Biodiversitetsrådet i nyt notat.Foto: Signe Goldmann/Ritzau Scanpix
Marie Møller Munksgaard

Hvis man reelt vil beskytte biodiversiteten i de danske farvande, bør man ikke fiske med bundslæbende redskaber i beskyttede havområder.

Sådan lyder konklusionen endnu engang fra Biodiversitetsrådet i et nyt notat.

"Omfattende international videnskabelig litteratur dokumenterer, at fiskeri med bundslæbende fiskeredskaber skaber fysisk forstyrrelse på havbunden og påvirker en lang række arter, der lever på og i havbunden," siger Niels Madsen, der er medlem af Biodiversitetsrådet og professor ved Aalborg Universitet, i en pressemeddelelse.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024