Ung S-profil vil tage kampen op mod særinteresser og privilegieblindhed i uddannelsespolitik: "Der er nogle andre, der skal foran i køen"

Den højere middelklasse har haft for meget magt over uddannelsespolitikken, og det er især venstrefløjens skyld, siger Frederik Vad, der er næstformand i Børne- og Undervisningsudvalget. Han mener, de unge uden uddannelse og job er Socialdemokratiets vigtigste projekt i SVM-regeringen.

28-årige Frederik Vad (S) er ny i Folketinget, men vant til talerstolen fra sine fem år som DSU-formand. Han er Socialdemokratiets ordfører for ordblindhed og trivsel.
28-årige Frederik Vad (S) er ny i Folketinget, men vant til talerstolen fra sine fem år som DSU-formand. Han er Socialdemokratiets ordfører for ordblindhed og trivsel.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Signe Løntoft

Uddannelsessystemet er fordelingsmæssigt skævt. De privilegerede får i pose og sæk, mens stadig færre børn af ufaglærte lykkes med at bryde den sociale arv og få en uddannelse.

Det mener Frederik Vad (S), næstformand for Børne- og Undervisningsudvalget:

"Jo mere ressourcesvag, du er, des dårligere finansierer fællesskabet din uddannelse. Jo bedre opbakning, du har hjemmefra, des bedre finansieret er din uddannelse. Det er perverst."

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024