Tøndermarsk-rapport offentliggøres til marts

KORT NYT: Længe ventet rapport fra Danmarks Miljøundersøgelser (DMU) offentliggøres i slutningen af marts, oplyser Miljøministeriet.
Tøndermarskens ynglefugle har været genstand for en ophedet debat gennem længere tid. Det har især været diskuteret, om Tønder Kommune og Miljøministeriet har haft en aftale, som skulle være med til at sikre bestanden af ynglefugle. En rapport fra DMU kan være med til at fastslå, om uenigheden har fået negative konsekvenser for fuglebestanden.

DMU har barslet med en rapport, som skulle redegøre for fuglenes tilstand i perioden 2007-2009. I denne periode har der været stor tvivl om, hvorvidt der har været en aftale mellem kommune og stat, der skulle være med til at forbedre fuglenes tilstand.

Rapporten kan derfor være med til at vise, om denne tids diskussioner har været med til at forværre tilstanden for ynglefuglene. Derfor har Socialdemokraternes miljøordfører Mette Gjerskov stillet spørgsmål til den nu tidligere miljøminister Troels Lund Poulsen (V), hvor hun beder om en dato for denne rapports offentliggørelse.

Den tidligere miljøminister siger i svaret, at man har gjort DMU bekendt med ønsket om en snarlig offentliggørelse, og at man venter rapportens offentliggørelse i slutningen af marts 2010.

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024