Karina Lorentzen Dehnhardt
 svarer 
Peter Hummelgaard

Karina Lorentzen Dehnhardt (SF) spørger justitsministeren, Peter Hummelgaard, om teknisk bistand til et ændringsforslag der indebærer, at forslaget evalueres efter tre år

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 179, Spørgsmål 3
Vil ministeren yde teknisk bistand til et ændringsforslag, der indebærer, at forslaget eva­

lueres efter tre år?

Svar fra torsdag den 16. maj 2024
1.

Justitsministeriet har forstået spørgsmålet således, at der ønskes teknisk bistand til et ændringsforslag, der indebærer, at de foreslåede bestemmelser i lov om euforiserende stoffer evalueres efter tre år. Justitsministeriet har således lagt til grund, at der ikke ønskes bistand til indsættelse af en revisionsbestemmelse.

Justitsministeriet kan ikke støtte et sådant forslag.

Justitsministeriet bemærker i den forbindelse, at Rigspolitiet i forlængelse af ikrafttrædelsen af loven vil foretage de tiltag, eventuelt i samarbejde med relevante samarbejdspartnere, som politiet vurderer er nødvendige for en effektiv implementering. Hertil kommer, at der er tale om videreførelse og tydeliggørelse af en allerede eksisterende ordning. Justitsministeriet finder på denne baggrund ikke på nuværende tidspunkt anledning til at indføre en evalueringsforpligtelse.

2.

En ordning om evaluering af de bestemmelser, der indføres med loven, vil kunne etableres ved, at et flertal i Folketingets Retsudvalg lader følgende passage optage i udvalgets betænkning over lovforslaget:

”Flertallet finder, at Justitsministeriet med henblik på at evaluere anvendelsen af de foreslåede bestemmelser i § 3, stk.

4, og § 3 b, stk. 2, i lov om euforiserende stoffer (lovforslagets § 1, nr. 2 og 4), når bestemmelserne har været i kraft i tre år, bør indhente oplysninger fra relevante myndigheder og interessenter om erfaringerne med bestemmelserne og oversende en redegørelse herom til Retsudvalget.” Side
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024