Trine Pertou Mach
 svarer 
Morten Bødskov

Trine Pertou Mach (EL) spørger erhvervsministeren, Morten Bødskov,, om det vil være muligt i EU-regi at blive enig om en fælles løsning, så de enkelte medlemslande ikke har behov for midlertidige, nationale foranstaltninger som den i lovforslaget foreslåede

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 168, Spørgsmål 1
Vil det være muligt i EU-regi at blive enig om en fælles løsning, så de enkelte medlemslande ikke har behov for midlertidige, nationale foranstaltninger som den i lovforslaget foreslåede?

Svar fra onsdag den 15. maj 2024
Det er regeringens håb og ambition, at man i EU-regi kan blive enige om en fælles løsning, så hvert enkelt medlemsland ikke har behov for at indføre nationale foranstaltninger.

EU-Kommissionen har som en del af sin strategi om økonomisk sikkerhed fremlagt en hvidbog om eksportkontrol, hvori et forslag om en fælles kontrol i EU er et centralt element. Dette løsningsforslag drøftes nu med de øvrige medlemslande, og Danmark arbejder aktivt for en hurtig fælles løsning.

Det må dog forventes, at arbejdet kan tage tid, da alle 27 medlemslande først skal være enige. Derfor er det vigtigt med en midlertidig national løsning, indtil en fælles kontrol kan blive gennemført i hele EU.
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024