Trine Pertou Mach
 svarer 
Morten Bødskov

Trine Pertou Mach (EL) spørger erhvervsministeren, Morten Bødskov, om, hvilke lande der i denne sammenhæng betragtes som nærtstående, og hvorvidt eksempelvis Israel , USA og/eller Tyrkiet befinder sig i gruppen af nærtstående lande

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 168, Spørgsmål 2
Det fremgår af bemærkningerne til lovforslaget, at der introduceres en række generelle nationale tilladelser med henblik på ikke at pålægge erhvervslivet administrative byrder, og at disse generelle tilladelser vil gælde visse nærtstående lande. Vil ministeren redegø­

re for, hvilke lande der i denne sammenhæng betragtes som nærtstående, og hvorvidt eksempelvis Israel , USA og/eller Tyrkiet befinder sig i gruppen af nærtstående lande?

Svar fra onsdag den 15. maj 2024
Generelle tilladelser er lempelige og forenklede tilladelser, der kan anvendes ved eksporter, der anses som mindre kritiske.

De generelle nationale tilladelser, som vil kunne anvendes til eksport af produkter opført på den nationale kontrolliste, vil afspejle de generelle EUtilladelser, som allerede nu er gældende for de fleste produkter på den fælles EU-kontrolliste. Vilkårene for disse tilladelser er fastsat direkte i dualuse-forordningen. Der vil således gælde de samme regler for eksport af produkter på den nationale kontrolliste som for eksport af produkter på EU’s kontrolliste.

De lande, som i dual-use-forordningen er defineret som nærtstående lande, og som danske og europæiske virksomheder kan eksportere de fleste dualuse-produkter til med en af de generelle tilladelser, er Australien, Canada, Island, Japan, New Zealand, Norge, Schweiz, herunder Liechtenstein, Storbritannien og USA.
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024