Trine Pertou Mach
 svarer 
Morten Bødskov

Trine Pertou Mach (EL) spørger erhvervsministeren, Morten Bødskov, om ministeren forventer, at de fire multilaterale eksportkontrolregimer, der omtales i bemærkningerne til lovforslaget, kommer til at fungere efter hensigten på et tidspunkt

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 168, Spørgsmål 3
Forventer ministeren, at de fire multilaterale eksportkontrolregimer, der omtales i be­

mærkningerne til lovforslaget, kommer til at fungere efter hensigten på et tidspunkt, eller vil der i lyset af de kommende års forventede geopolitiske situation være behov for at grundlægge helt nye eksportkontrolregimer?

Svar fra onsdag den 15. maj 2024
Eksportkontrol med dual-use-produkter fungerer mest effektivt, når den er bredest muligt forankret, og når flest mulige lande bakker op om en ensartet, fælleskontrol. Derfor arbejder regeringen aktivt for, at de fire multilaterale eksportkontrolregimer igen kommer til at fungere efter hensigten.

Dette gør vi bl.a. ved at presse på for, at tekniske diskussioner om ny kontrol med dual-use-produkter stadig skal foregå i regimerne, selvom forslagene måske ikke kan blive vedtaget politisk.

Det er svært at spå om regimernes fremtid, da de hele tiden er dybt afhængige af den geopolitiske situation, men fra Danmarks og en lang række andre partnerlandes side er der fortsat stor opbakning til at vedtage og gennemføre eksportkontrol i de eksisterende multilaterale regimer. Det er derfor ikke umiddelbart forventningen, at der vil være behov for at etablere helt nye eksportkontrolregimer.
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024