Karina Lorentzen Dehnhardt
 svarer 
Peter Hummelgaard

Karina Lorentzen Dehnhardt (SF) spørger justitsministeren, Peter Hummelgaard, hvilke regler og eventuelle begrænsninger der gælder for andre myndigheders videregivelse af oplysninger til politiet om borgeres stofbrug, afhængighed og behandling mv.

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 179, Spørgsmål 6
Vil ministeren redegøre for hvilke regler og eventuelle begrænsninger der gælder for an­

dre myndigheders videregivelse af oplysninger til politiet om borgeres stofbrug, afhængig­

hed og behandling mv., herunder om borgere i rusmiddelbehandling skal give samtykke til, at deres private sundhedsoplysninger mv. deles med politiet?

Svar fra tirsdag den 21. maj 2024
Justitsministeriet kan oplyse, at der i vidt omfang er tale om en videreførelse af en eksisterende ordning, hvorefter politiet allerede indhenter oplysninger fra øvrige myndigheder, i det omfang det vurderes nødvendigt for sagens oplysning.

Justitsministeriet kan desuden oplyse, at behandling, herunder videregivelse, af personoplysninger om f.eks. helbredsforhold skal ske i overensstemmelse med de generelle databeskyttelsesregler og eventuelle særregler på det pågældende område. Som det fremgår af pkt. 2.2.1 i høringsnotatet (L 179 – bilag 1), findes politiets hjemmel til at behandle almindelige personoplysninger i retshåndhævelseslovens § 9.

Hjemlen til behandling af følsomme personoplysninger, herunder helbredsoplysninger, findes i retshåndhævelseslovens § 10, stk. 2. Hertil kommer, at der på øvrige områder vil kunne være særregler for myndigheders videregivelse af oplysninger til politiet om borgeres stofmisbrug mv.

Side
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024