Pernille Schnoor
 svarer 
Tommy Ahlers

ALT: Hvordan hænger flere timer og mere vejledning sammen med besparelser?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

§20-spørgsmål 24

Hvordan mener ministeren, at ministerens initiativer i universitetsudspillet angående øget timetal, feedback og vejledning hænger sammen med regeringens besparelser, der hvert år skærer 2 pct. af uddannelsernes bevillinger, og vil ministeren sikre, at øgede krav til universiteterne også følges ad med øgede bevillinger og ressourcer?

Skriftlig begrundelse:
Der henvises til Danske Universiteters pressemeddelelse, hvori de påpeger, at »Men udspillets initiativer om eksempelvis øget timetal, feedback og vejledning er svært forenelige med regeringens besparelser, der hvert år skærer to procent af uddannelsernes bevillinger«.

Svar fra onsdag den 10. oktober 2018
Ahlers: Vi kan ikke blive ved med at spare på uddannelsesområdet

Initiativerne i udspillet ’Fleksible universitetsuddannelser til fremtiden’ beror på analyser og anbefalinger fra Udvalg om bedre universitetsuddannelser, hvor blandt andre de to rektorer fra rektorformandskabet var medlemmer.

Et enigt udvalg anbefalede bl.a., ”at universiteterne tilbyder mere undervisningsog vejledningstid til de studerende på de uddannelser, hvor niveauet i dag er lavt” og ”at universiteterne tilrettelægger uddannelserne med styrket fokus på formativ feedback”.

Der er ikke tale om centrale krav, men om anbefalinger, der tager udgangspunkt i de enkelte universiteters særkender og vilkår.

Samtidig handler mange af anbefalingerne om at gøre tingene anderledes og bedre, men ikke nødvendigvis dyrere. Eksempelvis kan et styrket fokus på feedback også indebære feedback mellem studerende og brug af digitale løsninger.

Jeg anerkender, at der er en sammenhæng mellem universiteternes ressourcer og den feedback, undervisnings- og vejledningstimer, som kan tilbydes til de studerende. Det er min vurdering, at vi ikke kan blive ved med at spare på uddannelsesområdet i al evighed, selvom de videregående uddannelsesinstitutioner har fundet bedre måder at gøre tingene på. Derfor lægger regeringen op til i forslag til finanslov for 2019, at de årlige midler fra omprioriteringsbidraget efter 2021 føres tilbage til de videregående uddannelser.

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024