Altinget logo
Profile
Log ind
WAYF login
Log på med SSOGlemt adgangskode?
Bliv abonnent
Karen Johanne Klint
 svarer 
Mette Bock

Karen J. Klint (S) spørger kirkeministeren, Mette Bock, om der ved Masjid Al-Faruq-moskeen er tilknyttet en imam med vielsesret, og om moskeen er omfattet af lov om trossamfund uden for folkekirken

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 14, Spørgsmål 2
Vil ministeren oplyse, om der ved Masjid Al-Faruq-moskeen på Nørrebro er tilknyttet en imam med vielsesret? I forlængelse heraf bedes ministeren oplyse, om moskeen er tilknyttet et anerkendt trossamfund, og dermed er omfattet af Lov om trossamfund uden for folkekirken og det tilsyn, som det medfører.

Svar fra tirsdag den 18. december 2018
Masjid Al-Faruq-moskeen på Nørrebro er ikke anerkendt som trossamfund eller en del af et anerkendt trossamfund i Danmark. Masjid Al-Faruq-moskeen på Nørrebro er dermed ikke omfattet af reglerne i lov om trossamfund uden for folkekirken og det tilsyn, som det medfører.

Jeg kan i forlængelse heraf oplyse, at der ikke er udstedt vielsesbemyndigelse til en imam ved Masjid Al-Faruq-moskeen på Nørrebro.

Dato: 10. december 2018
Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024