Søren Bo Søndergaard
 svarer 
Inger Støjberg

Søren Søndergaard (EL) spørger udlændinge- og integrationsministeren, Inger Støjberg, hvor stor en del af flygtningegruppen forventer ministeren ikke vil være omfattet af de boligsociale kriterier med den virkning, at kommunen ikke har pligt til at finde en permanent bolig

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 140, Spørgsmål 1
Det fremgår af høringssvar fra Kommunernes Landsforening (side 3 øverst), at en stor del af flygtningegruppen forventes at opfylde de boligsociale kriterier for kommunal anvisning. Hvor stor en del af flygtningegruppen forventer ministeren ikke vil være omfattet af de boligsociale kriterier med den virkning, at kommunen ikke har pligt til at finde en permanent bolig?

Svar fra torsdag den 31. januar 2019
Jeg har til brug for besvarelsen indhentet nedenstående bidrag fra trafik-, bygge og boligministeren, hvortil jeg kan henholde mig:

”Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen oplyser, at der ikke findes landsdækkende kriterier for, hvem der er omfattet af reglerne om boligsocial anvisning.

Ved boligsocial anvisning til almene familieboliger skal kommunerne foretage en konkret individuel vurdering af, hvem der har et boligsocialt behov, og hvem af disse der har det største behov. På baggrund af denne vurdering træffer kommunalbestyrelsen beslutning om anvisning af boliger. Dette gælder også i forhold til flygtninge.

Det er derfor ikke muligt at oplyse størrelsen af den gruppe af flygtninge, som ko u er e ikke skal tage i etragt i g ved oligso ial a vis i g.” 31. januar 2019 Integrationskontor Akt-id 6198 4000 [email protected] www.uim.dk 36977191 2019 - 1574 643249
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024