Søren Bo Søndergaard
 svarer 
Inger Støjberg

Søren Søndergaard (EL) spørger udlændinge- og integrationsministeren, Inger Støjberg, om ministeren betragter disse syv personers lovovertrædelser som et så alvorligt kriminalitetsproblem, at det nødvendiggør den omtalte regelændring

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 140, Spørgsmål 3
Det fremgår af svar på UUI alm. del – spm. 274, at i alt syv personer ud af de 409, der har været indkvarteret på Udrejsecenter Kærshovedgård i årene 2016-18, er straffet for overtrædelse på Kærshovedgård af de fire love, hvor overtrædelser for fremtiden medfører indkvartering på øen Lindholm. Betragter ministeren disse syv personers lovovertrædelser som et så alvorligt kriminalitetsproblem, at det nødvendiggør den omtalte regelændring?

Svar fra fredag den 1. februar 2019
Det fremgår af svar på UUI alm. del - spm. 274, at i alt syv personer ud af de 409, der har været indkvarteret på Udrejsecenter Kærshovedgård i årene 2016-18, er straffet for overtrædelse på Kærshovedgård af de fire love, hvor overtrædelser for fremtiden medfører indkvartering på øen Lindholm. Betragter ministeren disse syv personers lovovertrædelser som et så alvorligt kriminalitetsproblem, at det nødvendiggør den omtalte regelændring?

Svar:

Formålet med at etablere endnu et udrejsecenter på Lindholm er primært at skille beboerne på Udrejsecenter Kærshovedgård ad, så det ikke som i dag skal huse både personer på tålt ophold, kriminelle udviste og helt almindelige afviste asylansøgere. Formålet er endvidere at lette presset på området omkring Kærshovedgård.

Vilkårene for indkvartering på et udrejsecenter på Lindholm vil være de samme som på Udrejsecenter Kærshovedgård (bl.a. i forhold til besøg, tilladelser til overnatninger uden for centeret, at meldepligten afvikles i tilknytning til opholdsstedet mv.), ligesom øen ligger tæt på beboede områder og byer, og beboerne på Lindholm vil blive sikret adgang til jævnlig transport til og fra Lindholm.

1. februar 2019 Udsendelse Akt-id 6198 4000 [email protected] www.uim.dk 36977191 2019 - 1542 63898
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024