Sofie Carsten Nielsen
 svarer 
Inger Støjberg

Sofie Carsten Nielsen (R) spørger udlændinge- og integrationsministeren, Inger Støjberg, om lovforslagets bestemmelse om at angive et ”bestemt indkvarteringssted” kan anvendes til at fordele de pågældende personer på flere indkvarteringssteder, hvis det måtte være ønsket af en kommende integrationsminister – altså give mulighed for at fordele personerne, fremfor at samle dem et sted som fører til større risiko for at skabe utryghed i lokalområdet

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 140, Spørgsmål 9
Kan lovforslagets bestemmelse om at angive et ”bestemt indkvarteringssted” anvendes til at fordele de pågældende personer på flere indkvarteringssteder, hvis det måtte være ønsket af en kommende integrationsminister – altså give mulighed for at fordele personerne, fremfor at samle dem et sted som fører til større risiko for at skabe utryghed i lokalområdet?

Svar fra fredag den 1. februar 2019
Jeg kan oplyse, at Udrejsecenter Lindholm, på samme måde som det var tilfældet med Udrejsecenter Kærshovedgård og Udrejsecenter Sjælsmark, kan etableres uden ændring af udlændingeloven.

At det tredje udrejsecenter skal ligge på Lindholm er dog udtrykkeligt nævnt i lovforslaget, bl.a. i forhold til den fjerde gruppe af personer, der skal kunne overflyttes til Lindholm; nemlig gruppen af afviste asylansøgere, der straffes for overtrædelse af bl.a. straffeloven og våbenloven på eller omkring et udrejsecenter, samt i forhold til fremmedkrigere og personer, der er administrativt udvist for at være en fare for staten sikkerhed efter udlændingelovens § 25.

Herved forankres beslutningen om etablering på Lindholm allerede nu i forarbejder til lovgivning som en forudsætning for nogle af de tiltag, som i øvrigt indføres, uanset at centret først forventes at kunne etableres til idriftsætning i løbet af 2021.

Det har også før i tiden været fast praksis, at det i forarbejderne til bl.a. opholdspligten beskrives, på hvilke centre denne pligt vil blive pålagt.

1. februar 2019 Udsendelse Slotsholmsgade 10 1216 København K Akt-id [email protected] www.uim.dk 36977191 2019 - 1932 645762 Fordelingen af udlændinge på indkvarteringsstederne er således ikke lovreguleret, men er en del af den praktiske varetagelse af indkvarteringen af de pågældende udlændinge.
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024