svarer 
Simon Kollerup

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget spørger erhvervsministeren, Simon Kollerup, om at kommentere henvendelsen af 14/12-20 fra www.F-Camping.dk

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 77, Spørgsmål 1
Vil ministeren kommentere henvendelsen af 14/12-20 fra www.F-Camping.dk, jf. B 77 bilag 1?

Svar fra fredag den 15. januar 2021
Jeg har bedt Erhvervsstyrelsen om at kommentere på henvendelsen fra FCamping, og styrelsen oplyser følgende:

”Formålet med campingreglerne er bl.a. at sikre den brede befolkning en anderledes og billigere ferieform. Campingpladserne er i overensstemmelse med deres formål indrettet til folks kortvarige ferie- og fritidsophold i fx campingvogne og hytter, og ikke til helårsbeboelse.

Efter campingreglementets § 10, stk. 1, kan kommunen, hvori campingpladsen ligger, i visse tilfælde give tilladelse til vintercampering i perioden fra 1. november til 28. februar.

Efter campingreglementets § 10, stk. 1, omfatter vintercampering ”kortvarige ophold af 15-20 dages varighed, weekender m.v.” I vejledning om campingreglementet er det præciseret, at ”m.v.” omfatter helligdage.

Fredage indregnes ikke i ”weekender”.

For så vidt angår udlejning af campinghytter må de kun stilles til rådighed for den samme bruger i højst fire uger årligt, jf. sommerhuslovens § 4, stk.

2, 4. pkt.

I forhold til spørgsmålet om kontrol af vintercamping m.v. på campingpladser, følger det af campingreglementet § 10, stk. 6, at campingejeren eller forpagteren skal føre opsyn med campingpladsen, og har ansvaret for at reglerne fx om lovligt ophold på campingpladsen er opfyldt. Manglende overholdelse af reglerne om opsyn er behæftet med bødestraf, jf. campingreglementet § 22, stk. 1, nr. 9.

2/3 Ifølge sommerhusloven § 10 a, stk. 2 og 7, skal kommunalbestyrelsen desuden føre tilsyn med overholdelsen af campingreglementet. Bliver kommunalbestyrelsen opmærksom på et ulovligt forhold - fx efter en naboklage har den pligt til at søge det ulovlige forhold lovliggjort, med mindre der er tale om forhold af ganske underordnet betydning.

Det kan i den forbindelse nævnes, at Ankestyrelsen fører tilsyn med, at kommunerne opfylder deres tilsynsforpligtigelse.

Ankestyrelsen har oplyst til Erhvervsstyrelsen, at Ankestyrelsen på baggrund af TV2-serien Trailerpark Danmark i 2019 har bedt om redegørelser fra de fem omtalte kommuner i serien, for at undersøge, om de opfylder deres tilsynspligt efter campingreglementet, herunder håndhæver reglerne om, at campingpladser ikke må anvendes til helårsbeboelse.

Ankestyrelsen har primo januar 2021 oplyst Erhvervsstyrelsen, at Ankestyrelsen på nuværende tidspunkt har modtaget redegørelser fra de pågældende kommuner, og at hovedparten af disse kommuner har foretaget en række tilpasninger i deres tilsyn med campingpladserne som følge af Ankestyrelsens henvendelse, mens de sidste udeståender fortsat er under behandling i Ankestyrelsen.

Det kan i den forbindelse nævnes, at det vil stride imod formålet med campingreglerne, hvis fx hjemløse og udsatte borgere henvises af kommunen til at bosætte sig på campingpladser.

I forhold til sammenhængen mellem CPR-lovgivningen og campingreglementet kan oplyses, at CPR-lovgivningen har et andet formål end campingreglementet. Formålet med CPR-lovgivningen er bl.a., at myndighederne skal kunne komme i kontakt med borgerne på en given adresse. CPR-lovgivningen skelner derfor ikke mellem lovlige og ulovlige ophold efter fx campingreglementets regler. En kommune kan således ikke med henvisning til campingreglementet afvise at registrere en person med adresse på en campingplads, hvis denne efter lov om Det Centrale Personregister, jf. bekendtgørelse nr. 646 af 2. juni 2017, skal være registreret på denne adresse. Dette indebærer dog ikke, at helårsbeboelse i vintersæsonen er lovligt efter campingreglementet, jf. ovenfor.”
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024