Jens Henrik Thulesen Dahl
 svarer 
Astrid Krag

Jens Henrik Thulesen Dahl (DF) spørger social- og ældreministeren, Astrid Krag, hvorfor ministeren ikke ønsker at gøre borgernes ret til frie valg og ret til at vælge en privat leverandør af hjemmehjælp og en plejebolig på et friplejehjem til en hegnspæl

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 198, Spørgsmål 4
Vil ministeren redegøre for, hvorfor ministeren ikke ønsker at gøre borgernes ret til frie valg og ret til at vælge en privat leverandør af hjemmehjælp og en plejebolig på et friplejehjem til en hegnspæl?

Svar fra onsdag den 21. april 2021
”Vil ministeren redegøre for, hvorfor ministeren ikke ønsker at gøre borgernes ret til frie valg og ret til at vælge en privat leverandør af hjemmehjælp og en plejebolig på et friplejehjem til en hegnspæl?” Svar:

Med velfærdsaftalerne på ældreområdet giver vi mulighed for, at Langeland, Middelfart og Viborg kommuner kan afprøve nye løsninger i den måde, de tilrettelægger ældreplejen på med henblik på at sikre de ældre mere nærhed og bedre omsorg og pleje. Målet er, at kommunerne vil udnytte friheden til at styrke kvaliteten og fleksibiliteten i velfærden til gavn for kommunernes ældre og deres pårørende.

Det kræver politisk mod at træde et skridt tilbage og give kommunerne mulighed for at fravige regler, som forskellige partier har kæmpet for at få indført. Fra regeringens side tror vi dog på, at det er helt afgørende, at vi får afprøvet nye måder at forvalte ældreplejen på, og at kommunerne får mulighed for at tænke nyt, innovativt og helhedsorienteret til gavn for de ældre og deres pårørende.

Hvis kommunerne vurderer, at det frie valg med krav om frit valg af leverandør, og herunder fritvalgsbeviser, samt kvalitetskrav til leverandører af hjemmehjælp, står i vejen for at levere den bedst mulige hjælp, så er det en mulighed for kommunerne at fravige disse bestemmelser. Det er op til kommunerne, hvorvidt de vil benytte denne frihed til at lave forsøg med det frie valg. Jeg vil i den forbindelse fremhæve, at det fremgår af den politiske aftale, at regeringen vil gå i dialog med de tre kommuner for at sikre, at ældre borgere fortsat har mulighed for at få et andet tilbud i tilfælde af utilfredshed med den leverede hjælp.
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024