Jens Henrik Thulesen Dahl
 svarer 
Astrid Krag

Jens Henrik Thulesen Dahl (DF) spørger social- og ældreministeren, Astrid Krag, hvorledes forløbene tænkes evalueret og erfaringer og resultaterne samles op, fra social- og ældreministeren

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 198, Spørgsmål 15
Vil ministeren redegøre nærmere for, hvorledes forløbene tænkes evalueret og erfaringer og resultaterne samles op?

Svar fra tirsdag den 20. april 2021
”Vil ministeren redegøre nærmere for, hvorledes forløbene tænkes evalueret og erfaringer og resultaterne samles op?” Svar:

Med evalueringen af velfærdsaftalerne lægges der som følge af den omfattende frisættelse fra statslig og kommunal regulering op til løbende at følge op på kommunernes erfaringer og resultater for både borgere, pårørende og medarbejdere, herunder hvordan disse kan tjene som inspiration til forbedringer på ældreområdet på tværs af hele landet. Det bemærkes i forlængelse heraf, at det er et særskilt hensyn i udmøntningen af evalueringen, at det ikke skal opleves som unødigt belastende for ledere, medarbejdere og borgere i forsøgskommunerne at indgå i evalueringen.

VIVE er evaluator og vil systematisk følge arbejdet i alle velfærdsaftalekommunerne undervejs i hele forsøgsperioden med henblik på, at konkrete resultater og erfaringer kan bidrage til at forbedre velfærden på de tre områder på tværs af hele landet.

Rammerne for evalueringen af velfærdsaftalerne drøftes og udformes i tæt dialog med velfærdsaftalekommunerne med henblik på lokal forankring og fælles forståelse af formål, kvalitetsforståelser, datagrundlag m.v. Dialogen med kommunerne om rammerne for evalueringen vil pågå løbende i hele forsøgsperioden.

Den aftalte delevaluering i 2022 vil endvidere understøtte videns- og erfaringsopsamling undervejs i forsøgsperioden. Det bemærkes i forlængelse heraf, at det ligger i forsøgets intention, at der skal være plads til at gøre sig erfaringer undervejs, hvorfor kommunerne frit kan justere i den kommunale udmøntning af velfærdsaftalerne løbende i forsøgsperioden.
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024