Jane Heitmann
 svarer 
Astrid Krag

Jane Heitmann (V) spørger social- og ældreministeren, Astrid Krag, om ministeren kan bekræfte, at ældre borgere i de tre kommuner omfattet af lovforslaget, vil have nøjagtig de samme rettigheder vedr. fritvalgsordningen, som de har, før loven træder i kraft

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 198, Spørgsmål 25
Kan ministeren bekræfte, at ældre borgere i de tre kommuner omfattet af lovforslaget, vil have nøjagtig de samme rettigheder vedr. fritvalgsordningen, som de har, før loven træder i kraft, hvis det ændringsforslag, som ministeren har ydet teknisk bistand til (vedlagt i svar på spørgsmål nr. 2) og lovforslaget vedtages?

Svar fra fredag den 23. april 2021
”Kan ministeren bekræfte, at ældre borgere i de tre kommuner omfattet af lovforslaget, vil have nøjagtig de samme rettigheder vedr. fritvalgsordningen, som de har, før loven træder i kraft, hvis det ændringsforslag, som ministeren har ydet teknisk bistand til (vedlagt i svar på spørgsmål nr. 2) og lovforslaget vedtages?” Svar:

Med svar på SOU L 198 – spm. 2 er der ydet teknisk bistand til at udforme et ændringsforslag, der indebærer, at kommunerne fortsat skal sikre ældres ret til frit valg af private leverandører.

Ændringsforslaget vil, såfremt det vedtages, have den virkning, at borgerne i de tre kommuner, der er omfattet af velfærdsaftalerne på ældreområdet, vil have et frit valg i forhold til ydelser, der tilsvarer de ydelser, som er omfattet af servicelovens § 91.
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024