Jane Heitmann
 svarer 
Astrid Krag

Jane Heitmann (V) spørger social- og ældreministeren, Astrid Krag, hvilke andre bestemmelser i lovforslaget, vurderer ministeren, er omfattet af fritvalgsordningen

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 198, Spørgsmål 26
Hvilke andre bestemmelser i lovforslaget, vurderer ministeren, er omfattet af fritvalgsordningen, idet der henvises til ministerens svar på spørgsmål 25?

Svar fra mandag den 26. april 2021
”Hvilke andre bestemmelser i lovforslaget, vurderer ministeren, er omfattet af fritvalgsordningen, idet der henvises til ministerens svar på spørgsmål 25?” Svar:

Spørgsmålet er forstået således, at spørger ønsker oplyst, om der er yderligere fritvalgsordninger i lovforslag nr. L 198, Forslag til Lov om velfærdsaftaler på ældreområdet, end de, der nævnes i SOU L 198 – svar på spm. 25.

Med Aftale om velfærdsaftaler på ældreområdet af 17. december 2020, og lovforslag nr. L 198 gives frihed fra reglerne om frit valg af leverandør, herunder fritvalgsbeviser, jf. servicelovens §§ 91-92 og bekendtgørelse om frit valg af leverandør af hjemmehjælp og fritvalgsbevis efter servicelovens § 91 og om kvalitetskrav til leverandører af hjemmehjælp efter servicelovens § 83. Med L 198 – svar på spm. 2 er der ydet bistand til et ændringsforslag, der sikrer, at disse regler bliver hegnspæle.

Med lovforslag nr. L 198 gives derimod ikke frihed i forhold borgerens ret til at vælge en specifik plejebolig eller friplejebolig i kommunen eller en anden kommune, og det vil fortsat være muligt at etablere friplejeboliger i de tre kommuner.
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024