Jens Rohde
 svarer 
Mattias Tesfaye

Hvilke kvalifikationer skal et land med dansk modtagecenter for asylansøgere leve op til?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 226, Spørgsmål 4

Hvilke kvalifikationer skal et land, der skal huse et dansk modtagecenter for asylansøgere, leve op til?

Svar fra mandag den 17. maj 2021
Tredjeland med udrejsecentre skal kunne sikre at Danmark overholde internationale forpligtelser

Det fremgår af lovforslagets pkt. 3.1, at det forudsættes, at der med et tredjeland vil skulle indgås en overenskomst eller et hertil svarende arrangement, som vil skulle indeholde tilstrækkelige garantier for, at Danmarks internationale forpligtelser overholdes, og at disse garantier må forventes at blive efterlevet i praksis.

Det følger af lovforslagets pkt. 2.1.3, at der efter den foreslåede ordning alene vil kunne ske overførsel til et tredjeland, der har tiltrådt og faktisk respekterer Flygtningekonventionen af 28. juli 1951, og hvor der er adgang til en forsvarlig asylprocedure. Betingelsen om, at landet faktisk skal respektere Flygtningekonventionen, indebærer, at landet i praksis skal respektere forbuddet mod refoulement i Flygtningekonventionen. Endvidere må en overførsel ikke finde sted til et land, hvor udlændingen vil være i risiko for dødsstraf eller for at blive underkastet tortur eller umenneskelig eller nedværdigende behandling eller straf, eller hvor der ikke er beskyttelse mod videresendelse til et sådant land.

Det vil samtidig være et krav, at der etableres en uafhængig monitoreringsmekanisme, der har til formål at påse, at tredjelandet reelt overholder garantierne indeholdt i overenskomsten eller det hertil svarende arrangement. 17. maj 2021 Udlændinge- og Integrationsministeriet Akt-id 6198 4000 [email protected] www.uim.dk 36977191 2021 - 8281 1625184 Mattias Tesfaye / Grith Nørgaard Side

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024