Her er von der Leyens opgaver på socialområdet til de nye kommissærer

En plan for bekæmpelse af fattigdom, en undersøgelse af sociale mediers indflydelse på unges mentale helbred og implementering af EU’s handicapstrategi. Sådan lyder nogle af opgaverne til de nye EU-kommissærer. Få overblikket over hovedopgaverne til de nye kommissærer her.

Belgiske Hadja Lahbib er udpeget som kommissær til at lede arbejdet med at implementere EU's handicapstrategi. Hun har indtil nu været Belgiens udenrigsminister.<br>
Belgiske Hadja Lahbib er udpeget som kommissær til at lede arbejdet med at implementere EU's handicapstrategi. Hun har indtil nu været Belgiens udenrigsminister.
Foto: Virginia Mayo/AP/Ritzau Scanpix
Simon Lessel

Tirsdag løftede EU-kommissionens formand Ursula von der Leyen sløret for sit nye hold af kommissærer. Med udnævnelsen følger de såkaldte mission letters, der sætter rammerne for, hvad der bliver de nye kommissærers hovedopgaver.

Opgaverne på socialområdet er fordelt på flere forskellige kommissærer, og vi har tygget alle opgavebeskrivelserne igennem for dig.

Derfor får du her overblikket over, hvilke store opgaver von der Leyen har bedt kommissærerne stå for på socialområdet.

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Social

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024