Politikere afviser panikløsninger mod spøgelsesbilister

NYHED: Politikerne er nu ganske forbeholdne med at bruge mange penge til at forhindre spøgelsesbilister, efter eksperterne har udtalt sig kritisk om indsatsen.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Vi skal koncentrere os om indsatsen mod de store dræbere i trafikken, fart, sprit og manglende brug af sele. Ved at fjerne en del af spritbilisterne fjerner man også potentielle spøgelsesbilister.

Pia Olsen Dyhr
(SF)

Hver gang medierne har skrevet om trafikdrab begået af spøgelsesbilister, har en række politikere på tværs af partierne været hurtige til at kræve handling om alt fra store advarselslamper til bomme og pigge, der fanger blister på afveje til motorvejen.

Men efter Altinget tidligere på ugen omtalte en opgørelse, der viste, at antallet af dræbte og sårede på grund af spøgelsesbilister ikke stiger. Og efter ledende eksperter inden for trafiksikkerhed pegede på, at mange flere menneskeliv kan reddes ved en indsats mod fart og spritkørsel, er retorikken med få undtagelser dæmpet.

En af undtagelserne er De Konservatives trafikordfører Henriette Kjær. 

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024