Engelbrecht ny formand for Transportudvalget

UDVALG: Socialdemokraternes erhvervsordfører Benny Engelbrecht skal fremover stå i spidsen for Transportudvalget. Du kan læse mere om de 29 udvalgsmedlemmer her.
Foto: s-dialog.dk
Det bliver den 41-årige Benny Engelbrecht (S), der fremover skal lede møderne i Transportudvalget. Han er nemlig blevet valgt til formand for udvalget, mens tidligere formand for Trafikudvalget, Flemming Damgaard Larsen (V), har fået posten som næstformand.

Udvalgets formand
Benny Engelbrecht (S) er ny formand for Transportudvalget. Han blev valgt ind i Folketinget for første gang i 2007 og opnåede genvalg i Sydjyllands Storkreds ved det seneste Folketingsvalg. Han har erfaring fra en række andre Folketingsudvalg, blandt andet Rets- og Erhvervsudvalget. Benny Engelbrecht er desuden næstformand for Europaudvalget og er Socialdemokraternes erhvervsordfører. Han er 41 år, har en folkeskolelæreruddannelse bag sig og har efterfølgende arbejdet som blandt andet journalist, radiovært og afdelingsleder på AOF Syd.

Udvalgets næstformand
Flemming Damgaard Larsen (V) er 60 år, uddannet jurist og blev efter flere forgæves forsøg endelig valgt ind i Folketinget ved valget i 2001. Han har siden opnået genvalg ved de efterfølgende tre Folketingsvalg. Ved det seneste Folketingsvalg fik han Venstres syvende og sidste mandat i Sjællands Storkreds. Han har tidligere været partiets forbrugerordfører og har desuden haft stor indflydelse på den seneste valgkredsreform. Flemming Damgaard har i mange år siddet i Trafikudvalget, som han også har været formand for. Men han må altså nu nøjes med posten som næstformand i Transportudvalget. Han er desuden blevet Venstres kirkeordfører.

Udvalgsmedlemmer fra Venstre
28-årige Thomas Nolsøe Danielsen er nyvalgt i Vestjyllands Storkreds, hvor han fik partiets sjette og sidste mandat. Efter valget er han udover pladsen i Transportudvalget også blevet medlem af Nordisk Råd, Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri samt Færøudvalget. Han er desuden blevet valgt til næstformand for Klima-, Energi- og Bygningsudvalget. Thomas Nolsøe Danielsen har siddet i Holstebro Byråd siden 2005 og er formand for kommunens kulturudvalg. Han er bankuddannet og har senest arbejdet som privatkunderådgiver i Holstebro.

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024