Vedligeholdelsesfterslæb på vejene er kommunernes problem

NYHED: Det kommunale vejefterslæb på anslået 14 mia. er og bliver kommunernes problem, slår transportministeren fast. DF er enig.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Det fremgår af vejloven, at det er de enkelte vejbestyrelser, der har ansvaret for at opretholde en passende vejvedligeholdelsestilstand på deres vejnet. Det er derfor kommunernes ansvar at prioritere vedligeholdelsesindsatsen på deres veje, og så tager vi i staten, dvs. Vejdirektoratet, os af vedligeholdelsen af statens veje.

Carina Christensen
Transportminister

Det er ingen hjælp til kommunerne, der i løbet af en årrække har oparbejdet et vejefterslæb, der anslås til at være 18 mia. kroner.

Det var transportminister Carina Christensens (K) klare svar til Socialdemokraternes vejordfører Jens Christian Lund, der forleden havde kaldt ministeren i salen i Folketingets spørgetid, efter Altinget kunne berette, at vedligeholdelsesefterslæbet på de kommunale veje er vokset fra at have været en pukkel til at være et bjerg.

Har staten underfinansieret kommunerne, eller er det kommunernes egen skyld, ville Jens Christian Lund vide. Transportministeren var ganske klar i mælet.

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024