Profile
Log ind
WAYF login
Log på med SSOGlemt adgangskode?
Bliv abonnent

Aktører kritiserer udspil: "En besparelse og forringelse for 44.000 unge"

Regeringens taxameterreform vil betyde voldsomme nedskæringer på gymnasierne, advarer gymnasieformand. Flere erhvervsskoler vil også blive ramt. Uddannelseschef i erhvervsorganisation kalder udspillet fornuftigt, men efterlyser politisk mod til at tage en "betændt diskussion".

Der bliver færre unge til at fylde studentervognene i 87 ud af landets 98 kommuner de kommende år. Regeringen vil flytte penge fra store til små ungdomsuddannelser for at holde hånden under institutioner med få elever.
Der bliver færre unge til at fylde studentervognene i 87 ud af landets 98 kommuner de kommende år. Regeringen vil flytte penge fra store til små ungdomsuddannelser for at holde hånden under institutioner med få elever.Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Tomme stole i klasselokalerne er allerede en realitet på mange af landets ungdomsuddannelser, særligt i udkantsområder, og problemet vil vokse med de kommende års faldende ungdomsårgange.

Det går ud over skolernes økonomi, da færre elever betyder færre tilskudskroner fra statskassen.

Nu foreslår regeringen at flytte samlet set 149 millioner kroner fra store til små ungdomsuddannelser med et udspil til en reform af tilskudssystemet.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Seneste fra Uddannelse

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024