Profile
Log ind
WAYF login
Log på med SSOGlemt adgangskode?
Bliv abonnent

Tesfaye om taxameterudspil: "Umuligt at gøre alle glade"

Regeringen vil skabe mere lighed og social retfærdighed i uddannelsessystemet, siger Mattias Tesfaye om baggrunden for udspillet til en taxameterreform.

Mattias Tesfaye vil rykke rundt på tilskud til ungdomsuddannelser. Mens nogle skoler står til at miste 7-8 millioner kroner i årlig støtte, står andre til en stor stigning i tilskudskroner.
Mattias Tesfaye vil rykke rundt på tilskud til ungdomsuddannelser. Mens nogle skoler står til at miste 7-8 millioner kroner i årlig støtte, står andre til en stor stigning i tilskudskroner.Foto: Thomas Traasdahl/Ritzau Scanpix

Lærerfyringer og ringere kvalitet på en lang række uddannelser vil være konsekvensen, hvis regeringens taxameterreform bliver til virkelighed, advarer gymnasieformænd i kølvandet på et nyt udspil.

Kritikken preller dog af på undervisningsminister Mattias Tesfaye (S).

I et skriftligt svar til Altinget giver han udtryk for, at udspillet handler om at skabe mere lige vilkår for uddannelsesinstitutionerne:

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Seneste fra Uddannelse

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024