Overblik: Regeringen vil omfordele fra store til små skoler

Regeringen lægger op til at omfordele et trecifret millionbeløb fra store til små ungdomsuddannelser. Det er et af flere punkter i et udspil til en taxameterreform, fremlagt lørdag. Få overblikket over udspillet her.

"Regeringen vil ikke acceptere, at gymnasier og erhvervsskoler lukker i de mindste byer,” siger Mattias Tesfaye om taxameterudspil, der flytter penge fra store til små ungdomsuddannelser.
"Regeringen vil ikke acceptere, at gymnasier og erhvervsskoler lukker i de mindste byer,” siger Mattias Tesfaye om taxameterudspil, der flytter penge fra store til små ungdomsuddannelser.Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
Signe Løntoft

Gymnasiale ungdomsuddannelser med mere end 700 elever kan fremover se frem til at modtage lavere taxametertilskud, mens små gymnasier og erhvervsskoler vil få flere penge i tilskud.

Det er et af punkterne i et udspil til en længe ventet taxameterreform, som regeringen fremlagde lørdag. Udspillet er en del af regeringens prioriteringer for finansloven 2025.

"Regeringen vil ikke acceptere, at gymnasier og erhvervsskoler lukker i de mindste byer. Det må ikke være sådan, at der bliver urimelig langt i skole. Derfor flytter vi nu økonomi fra de største skoler til de mindste," siger Mattias Tesfaye (S) i en pressemeddelelse i forbindelse med udspillet.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024