Det sker i EU: En uge i topmødernes tegn

Mens Folketinget går på efterårsferie i Danmark, bliver de store europæiske dagsordener – Ukraine, konkurrenceevne og migration – taget op til diskussion i Bruxelles, hvor topmøde mellem med EU’s stats- og regeringschefer løber af stablen sidst på ugen. 

Mette Frederiksen deltager sammen med EU's stats- og regeringschefer i topmøde i Bruxelles den 17. og 18. oktober.
Mette Frederiksen deltager sammen med EU's stats- og regeringschefer i topmøde i Bruxelles den 17. og 18. oktober.Foto: Francois Walschaerts/AP/Ritzau Scanpix
Kirstine Erika Crenzien

Mandag 14. oktober

Mandag mødes miljøminister Magnus Heunicke (S) og klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagard (M) med deres europæiske kolleger i Luxembourg. De skal lægge sidste hånd på EU’s forberedelse til COP29, FN’s klimatopmøde, som finder sted i Baku, Aserbajdsjan i november.

Samme dag mødes EU’s udenrigsministre for at debattere valg i Moldova og Georgien såvel som situationen i Mellemøsten og Ukraine.

Det er i høj grad de samme spørgsmål, der er på dagsordenen til topmødet, hvor statsminister Mette Frederiksen (S) deltager, senere på ugen.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024