Vismænd i ny rapport: Danmark bliver fattigere, når unge vælger en erhvervsuddannelse frem for gymnasiet

Der er økonomiske omkostninger for den enkelte og for de offentlige finanser, når en ung starter på en erhvervsuddannelse i stedet for en gymnasial uddannelse, konkluderer de økonomiske vismænd i en ny rapport. Analysen bygger på forældede data, vurderer Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, der er medlem af Det Økonomiske Råd.

Overvismand Carl-Johan Dalgaard er formand for De Økonomiske Råd, som tirsdag offentliggør en ny rapport, der blandt andet handler om erhvervsuddannelserne.
Overvismand Carl-Johan Dalgaard er formand for De Økonomiske Råd, som tirsdag offentliggør en ny rapport, der blandt andet handler om erhvervsuddannelserne.Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Ritzau Scanpix
Signe Løntoft

Om timingen er god eller dårlig afhænger af, hvem man spørger.

Samme dag som regeringen har offentliggjort to store uddannelsespolitiske udspil, som skal lede flere unge i retning af erhvervs- og velfærdsuddannelserne, kommer formandskabet for De Økonomiske Råd med en ny rapport, der indeholder et kapitel om erhvervsuddannelserne.

Her konkluderer vismændene på baggrund af en empirisk analyse, at det er dyrt for både den enkelte og samfundet, når unge vælger en erhvervsuddannelse i stedet for en gymnasial uddannelse. 

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Uddannelse

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024