Om  
Bo Øksnebjerg

Afgående generalsekretær bliver partner i international konsulentvirksomhed

Afgående generalsekretær for WWF Verdensnaturfond Bo Øksnebjerg skal være ny partner i revisions- og konsulentvirksomheden Ernest & Young. 

Bo Øksnebjerg stopper 31. maj som generalsekretær hos WWF Verdensnaturfonden. Fremover skal have være partner i den internationale konsulentvirksomhed Ernest & Young.
Bo Øksnebjerg stopper 31. maj som generalsekretær hos WWF Verdensnaturfonden. Fremover skal have være partner i den internationale konsulentvirksomhed Ernest & Young.Foto: WWF
Emilie Tilma

Da WWF Verdensnaturfonden tilbage i april meldte ud, at Bo Øksnebjerg stoppede som generalsekretær efter syv år, meddelte de, at han skiftede til en stilling i det private erhvervsliv.

På daværende tidspunkt ville man dog ikke oplyse, hvilken stilling, der var tale om.

Læs også

Nu er det imidlertid blevet offentliggjort, at Bo Øksnebjerg skal slå sine folder hos den private konsulent- og revisionsvirksomhed Ernerst & Young, når han takker af i WWF ved udgangen af maj. 

Det fremgår af en pressemeddelelse, som Ernest & Young har udsendt tirsdag eftermiddag. 

"Det er virksomhederne, der skal drive forandringen herfra, og jeg ser en stor mulighed i at hjælpe dem med at udvikle og implementere for eksempel klima- og biodiversitetsstrategier, som styrker konkurrenceevnen og bidrager afgørende til den grønne omstilling. NGO'erne og politikerne har skabt et solidt fundament, men det er kun virksomhederne, der kan levere de nødvendige forandringer og resultater. Jeg ser frem til at rådgive dem direkte i min nye rolle hos Ernest & Young," udtaler Bo Øksnebjerg om skiftet.

Den begejstring istemmer Jan C. Olesen, administrerende direktør i Ernest and Young.

"Vi er utroligt glade for at Bo Øksnebjerg har valgt at blive en del af EY og vi ser meget frem til at byde ham velkommen her hos os," udtaler direktøren og forsætter:

"Bo bliver en værdifuld styrkelse af vores i forvejen stærke Sustainability-organisation."

Øksnebjerg er uddannet biolog fra Københavns Universitet og har tidligere bestredet topstillinger hos blandt andet Novozymes og Cowi. 

Under sin tid som generalsekretær hos WWF Verdensnaturfond var Bo Øksnebjerg dog også genstand for en del kritik. 

I 2019 kunne Altinget berette, at i alt 24 fastansatte og fire projektansatte forlod organisationen, efter Bo Øksnebjerg kom til i marts 2017. Hertil kritiserede en række ansatte generalsekretæren for at have skabt en særdeles rå omgangstone og et betændt arbejdsmiljø.

“Jeg oplevede en meget manipulerende CEO, som bagtalte medarbejdere til andre medarbejdere,” fortalte en kilde dengang til Altinget.

Bo Øksnebjerg udtale dengang, at han var paf over de tidligere medarbejderes kritik af arbejdsmiljøet og henviste til den grønne smiley, som organisationen havde fra Arbejdstilsynet.

Læs også

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Bo Øksnebjerg

Partner, Ernest & Young, fhv. generalsekretær, WWF
biolog (Københavns Uni. 1997)

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024