Børnenes U-landskalender slår rekord

KORT NYT: Over 60.000 skolebørn har brugt u-landskalenderen og det medfølgende undervisningsmateriale, der består af en eventyrlig fortælling blandet med fagligt indblik i børns vilkår i Myanmar.

U-landskalenderen er Danidas folkelige flagskib skåret ud i pap. I år er undervisningsdelen virkelig godt skruet sammen med en eventyrfortælling, der blander fiktion og virkelighed, og som både elever og lærere er meget glade for. U-landskalenderen har eksisteret i mere end 50 år, og set fra børnehøjde er den stadig meget aktuel, ligesom julen.

Rasmus Helveg Petersen (R)
Udviklingsminister

Børnenes U-landskalender blev i år et stort hit på skolerne i ugerne op til jul, skriver Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

I år blev undervisningsmaterialet, der består af 1000 klassesæt med trykte bøger, helt udsolgt. Materialet nåede i år ud til mindst 60.000 børn, da hvert klassesæt bliver brugt i to-tre klasser. Det er en flerdobling i forhold til tidligere år og betyder, at mindst hvert fjerde barn i Danmark i alderen syv-10 har været med på læserejse til Myanmar.

"U-landskalenderen er Danidas folkelige flagskib skåret ud i pap. I år er undervisningsdelen virkelig godt skruet sammen med en eventyrfortælling, der blander fiktion og virkelighed, og som både elever og lærere er meget glade for. U-landskalenderen har eksisteret i mere end 50 år, og set fra børnehøjde er den stadig meget aktuel, ligesom julen," siger udviklingsminister Rasmus Helveg Petersen. 

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024