Debat om 40 år på toppen af FN-mål for bistand: Er Danmark duks eller lurendrejer?

1978-2018: I 40 år har Danmark givet mindst 0,7 procent af BNI til udviklingsbistand. I den anledning inviterer Altinget til debat om den danske bistandsprocent og dens betydning. Mød debattørerne her.

<b>DUKS</b>:&nbsp;Er det tid til at klappe os på skulderen over at være FN-duks, når det gælder bistandsprocenten, spørger Altinget i ny debat (arkivfoto)
DUKS: Er det tid til at klappe os på skulderen over at være FN-duks, når det gælder bistandsprocenten, spørger Altinget i ny debat (arkivfoto)Foto: Colourbox.dk
Maria Bierbaum Oehlenschläger

Danida fejrer i år dansk udviklingsbistand med kampagnen '40 år i front'. Uden afbrydelser har Danmark nu i 40 år levet op til det skelsættende 0,7-procents-mål, som er FN's anbefaling til minimumsniveauet for udviklingsbistand. Det nåede Danmark allerede i 1978. 

I sammenligning med andre OECD-lande ligger Danmark i top, når det gælder udviklingsbistand. Sammen med Norge, Sverige, Luxembourg, Storbritannien og Holland er Danmark blandt de lande i verden, der giver mest til udviklingsbistand, beregnet som procent af bruttonationalindkomst (BNI).

Bistandsprocentens historie handler dog ikke kun om succeshistorier fra eksempelvis Tanzania og Malawi, som man kan læse på Udenrigsministeriets temaside.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024