Ekspert: Med flykapringen sender Hviderusland et klart signal til civilsamfund og medier

Verdens dikatorer bliver mere og mere kæphøje. Det så vi senest, da Hviderusland tvang et rutefly ned søndag. Den slags overgreb bør civilsamfundet reagere på, mener Nate Schenkkan, forskningsstrategisk direktør for Freedom House.

Demonstranter i Warszava protesterer mod anholdelsen af den hviderussiske journalist og aktivist Roman Protasevitj søndag. 
Demonstranter i Warszava protesterer mod anholdelsen af den hviderussiske journalist og aktivist Roman Protasevitj søndag. Foto: Agencja Gazeta/Reuters/Ritzau Scanpix
Anders Gustafsson

Da Hviderusland søndag tvang et fly fra Ryanair til at nødlande i Minsk, sendte regimet et tydeligt signal til oppositionen, medier og civilsamfund. Det vurderer Nate Schenkkan, forskningsdirektør ved den amerikanske ngo Freedom House, over for Altinget.

Han er en af forfatterne til en rapport om den grænseoverskridende undertrykkelse, som totalitære og autoritære regimer bedriver.

I forbindelse med nødlandingen anholdt regimet journalisten og aktivisten Roman Protasevitj, som gentagne gange har kritiseret Hvideruslands regering og præsident Aleksandr Lukasjenko og lever i eksil i Litauen.

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024