Genlæs debatten om EU's asylregler
DEBAT: I sidste måned havde Udviklingsdebatten fokus på EU's asylregler, der er under voldsomt pres og møder kritik fra stort set alle lande i EU. Genlæs alle indlæggene her.
David Laungaard Lose
Marketing AnalystEU's fælles asylregler til debat
PRÆSENTATION: Hvordan bør fremtiden for EU's fælles asylregler se ud? Det vil Altinget: udvikling tage op til debat den kommende måned. Mød debatpanelet og læs mere.
Bragt d. 25. november – læs indlægget her
---
EU's medlemslande er under et massivt pres for et stigende antal flygtninge, der søger mod EU. Det græske og italienske asylsystem er næsten bukket under, og senest har Danmark stoppet for at sende familier med mindreårige tilbage til Italien.
Hvert land går sine egne veje for at bremse asylstrømmen, mens solidariteten mellem landene er næsten ikke-eksisterende, lyder kritikken. Andre taler om asylshopping.
Har Dublin-systemet udspillet sin rolle? Er der behov for en mere solidarisk fordeling af asylansøgere mellem landene? Eller er det et spørgsmål om at styrke EU’s grænser yderligere?
De spørgsmål ønsker Altinget: udvikling at belyse nærmere og har derfor inviteret seks debattører til at diskutere fremtiden for EU's fælles asylregler.
Debatpanelet
Rina Ronja Kari, medlem af Europa-Parlamentet for Folkebevægelsen mod EU.
Lone Loklindt, udviklingsordfører for Det Radikale Venstre.
Anders Vistisen, medlem af Europa-Parlamentet for Dansk Folkeparti.
Karina Lorentzen Dehnhardt, menneskerettighedsordfører for Socialistisk Folkeparti.
Andreas Kamm, generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp.
Michael Diedring, generalsekretær, The European Council on Refugees and Exiles (ECRE).
Om Udviklingsdebatten
Udviklingsdebatten på Altinget: udvikling har til formål at fokusere og styrke den udviklingspolitiske debat i Danmark. Løbende inviterer Altinget: udvikling eksperter, politikere, fagfolk og interesseorganisationer til at debattere udvalgte emner og/eller problemstillinger inden for udviklingsområdet.
Bland dig gerne i debatten ved at sende en mail til [email protected].
Folkebevægelsen: Stop oprustning af EU's grænsekontrol
DEBAT: Alle de penge, medlemslandene i dag bruger på militarisering af EU’s grænsekontrol og på at jagte migranter, burde i stedet bruges på ordnede forhold for asylansøgerne, så de hurtigt og retfærdigt kan få behandlet deres sager. Det mener Rina Ronja Kari, MEP, Folkebevægelsen mod EU.
Bragt d. 25. november – læs indlægget her
---
Ngo: Nærområdeindsats frikøber ikke Europa for ansvar
DEBAT: Europa kan ikke modtage verdens 51 millioner flygtninge. Men vi har et medansvar, når mennesker drukner ved kystlinjerne og afvises uden at få prøvet deres sag. Det skriver Andreas Kamm, generalsekretær for Dansk Flygtningehjælp.
Bragt d. 25. november – læs indlægget her
---
Radikale vil have mere solidarisk asylpolitik i EU
DEBAT: Dublin-systemet er brudt sammen. Derfor skal EU skal gøre meget mere for at håndhæve de fælles standarder om ordentlig behandling af asylansøgere, også hvis det betyder økonomisk og praktisk hjælp til lande som Grækenland og Italien. Det mener Lone Loklindt (R), udviklings- og menneskerettighedsordfører.
Bragt d. 25. november – læs indlægget her
---
Paneuropæisk alliance: EU's asylhindringer skal fjernes
DEBAT: Når flygtninge afvises ved EU's grænser, skubbes problemerne videre til EU's naboer. Derudover har Dublin-systemet fejlet, mens menneskerettigheder overtrædes rundt i EU, skriver Michael Diedring, generalsekretær for ECRE, der repræsenterer 81 nødhjælpsorganisationer i Europa. Indlægget er på engelsk.
Bragt d. 2. december – læs indlægget her
---
DF: Danmark skal tage sin del af asylbyrden
DEBAT: EU kan redde mennesker i akut livsfare, og Danmark bør hjælpe til. Men først og fremmest skal vi føre en selvstændig, dansk asylpolitik og ikke tilslutte os en fælles asylpolitik i EU. Det skriver Anders Vistisen, MEP for Dansk Folkeparti.
Bragt d. 2. december – læs indlægget her
---
SF: Vi må hjælpe hinanden med asylpresset
DEBAT: Borgerkrig, Ebola og andre konflikter har øget flygtningestrømmene mod Europa. Nogle lande er under hårdere pres end andre, og alle medlemslande i EU bør derfor hjælpe ligeligt til. Det skriver Karina Lorentzen Denhardt, Integrationsordfører for SF.
Bragt d. 2. december – læs indlægget her
---
NGO: Europa skal være mere solidarisk og ansvarligt
DEBAT: Vi gennemlever en historisk flygtningekrise i Europa. Europas lande er bedre til at holde flygtningene ude end at tage imod dem med åbne arme. Det må der laves om på. Det mener Andreas Kamm, generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp.
Bragt d. 9. december – læs indlægget her
---
Folkebevægelsen: DF bør genoverveje sin EU-skepsis
DEBAT: I et debatindlæg på Altinget tager MEP Anders Vistisen (DF) kraftigt afstand fra EU's asylpolitik. Vistisen og DF er dog ikke så uenige med EU's asylpolitik, som de selv tror. Det skriver Rina Ronja Kari, MEP for Folkebevægelsen mod EU.
Bragt d. 9. december – læs indlægget her
---
R: Asyl og integration hænger sammen
DEBAT: Flygtninge skal hjælpes i nærområderne. På den måde kan flere hjælpes for færre penge, og flygtningene har nemmere ved at vende hjem. Hjælpen i nærområderne kan dog ikke stå alene. Det mener Lone Loklindt (R), udviklings- og menneskerettighedsordfører.
Bragt d. 9. december – læs indlægget her
---
DF: Ngo-elite og konventioner må stoppes
DEBAT: En skattebetalt ngo-elite er med til at presse konventioner ned over hovedet på Danmark. I stedet må vi med hård hånd fjerne de konventioner, der mindsker landenes medbestemmelse. Det mener Anders Vistisen, MEP for Dansk Folkeparti.
Bragt d. 16. december – læs indlægget her
---
Paneuropæisk alliance: Fri bevægelighed for flygtninge
DEBAT: Mange EU-borgere drager fordel af den frie bevægelighed, men hvorfor ikke også flygtninge, der kommer til EU? Sådan spørger Michael Diedring, generalsekretær for ECRE (indlægget er på engelsk).
Bragt d. 16. december – læs indlægget her
---
SF: EU-regler skævvrider Europa
DEBAT: De gældende asylregler i EU er som udgangspunkt gode, men de sætter de lande, som er tættest på EU's ydre grænser, under pres. Alle medlemslande bør derfor hjælpe lige til. Det skriver Karina Lorentzen Dehnhardt, integrationsordfører for SF.
Bragt d. 16. december – læs indlægget her