Humanitær hjælp kommer i krise, når konflikten strammer til

I Mali har syv millioner mennesker brug for humanitær hjælp, men væbnet konflikt gør det svært at få nødhjælp frem. Samme problem viser sig mange andre steder i verden lige nu. 

Maliere, der støttede omvæltningen af præsident Ibrahim Boubacar Keita, samledes for at fejre i hovedstaden Bamako i Mali i august 2020.
Maliere, der støttede omvæltningen af præsident Ibrahim Boubacar Keita, samledes for at fejre i hovedstaden Bamako i Mali i august 2020.Foto: Uncredited/AP/Ritzau Scanpix
Liv Raahauge-Pedersen

140.000 mennesker sidder fanget i byen Menaka i Mali. De har hverken vand eller elektricitet, og byens mad- og medicinressourcer er ved at rinde ud.  

I over fire måneder har bevæbnede grupper belejret byen og gjort det stort set umuligt for nødhjælpsorganisationer at få den nødvendige hjælp ind. Byens 80.000 børn er i fare for akut underernæring. 

Red Barnet er en af de organisationer, der forsøger at forhindre en humanitær katastrofe i det ørkenrige vestafrikanske land. Men kampene gør det det svært at komme ind med nødhjælp. 

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024