Profile
Log ind
WAYF login
Log på med SSOGlemt adgangskode?
Bliv abonnent
Analyse af 
Mikala Satiya Rørbech

Så kom Afrika-planen. Her er, hvad vi ved

Fem måneder efter lanceringen løfter regeringen nu sløret for, hvordan Danmarks engagement med de afrikanske lande, skal formes fremover. Vi ser på tendenserne i den nye strategi.

Ingen ved hvordan fremtiden ser ud, men mange kender historien om Karen Blixens kaffefarm i Kenya. Og drømmen om danske erhvervseventyr i Afrika lever stadig i bedste velgående i den nye Afrikaplan. 
Ingen ved hvordan fremtiden ser ud, men mange kender historien om Karen Blixens kaffefarm i Kenya. Og drømmen om danske erhvervseventyr i Afrika lever stadig i bedste velgående i den nye Afrikaplan. Foto: Ernst Van Norde/NF/Ritzau Scanpix

Når Lars Løkke Rasmussen og Dan Jørgensen mandag formiddag præsenterer den nye plan for Danmarks engagement i Afrika, sker det i en duft af kaffe. Kenyansk kaffe, vel at mærke.

Pressemødet foregår nemlig hos Coop, som har importeret 944 tons kaffe fra kaffeproducenter i African Coffee Roasters. Det er et virksomhedsprojekt, som med 35 millioner danske bistandskroner i ryggen, i form af aktiekapital og lån fra IFU, har skabt lokale jobs, styrket en bæredygtig værdikæde og øget Kenyas eksportindtægter.

Sådan går fortællingen. Og valget af lokation skærer budskabet ud i pap: Nu skal der handles, venner.   

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024