Om  
Bjørn Førde
Lis Garval
Knud Vilby

Nairobi-klubben nedlægges af medlemmerne: Savnede deltagelse fra ngo'erne

Nairobi-klubben, der i 48 år har arbejdet for kritisk dansk udviklingsformidling og u-landsjournalistik, drejer nøglen om. Det er ikke lykkedes for klubben at tiltrække nye medlemmer, og især ngo'erne har været savnet.

Nairobi-klubbens bestyrelse er blevet genvalgt med det formål at forberede foreningens afsluttende arrangement. Fra venstre: Niels Elbæk, Lars-Terje Lysemose, Bettina Gram, Frode Højer Pedersen og Bjørn Førde.
Nairobi-klubbens bestyrelse er blevet genvalgt med det formål at forberede foreningens afsluttende arrangement. Fra venstre: Niels Elbæk, Lars-Terje Lysemose, Bettina Gram, Frode Højer Pedersen og Bjørn Førde.Foto: Kim Dang Trong
Emma Brink

Efter knap 50 års virke nedlægges Nairobi-klubben, der siden maj 1976 har haft til formål at give mere plads til fattige lande og fattige befolkningsgrupper i danske medier. Det har et flertal medlemmerne besluttet ved klubbens generalforsamling 16. maj 2024.

Det skriver Nairobi-klubben og Globalnyt.

Nairobi-klubben blev stiftet af syv yngre journalister, der var i Nairobi for at dække FN's fjerde konference for handel og udvikling, som samlingssted for danske journalister, der skrev om dansk u-landsbistand og international udviklingspolitik. Klubben er senere udvidet til også at omfatte andre medie- og kommunikationsfolk.

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024