Analyse af 
Rikke Albrechtsen

Sådan vandt EU-Kommissionens dronning Europas falske valgkamp

Ursula von der Leyen står efter europaparlamentsvalget til fem år mere som EU-kommissionsformand. Men koblingen mellem de to ting er stadig en flydende størrelse.

Ursula von der Leyen blev søndag hyldet af sine partifæller, da resultatet af EU-valget kom ind, selv om hun ikke har været på stemmesedlen.
Ursula von der Leyen blev søndag hyldet af sine partifæller, da resultatet af EU-valget kom ind, selv om hun ikke har været på stemmesedlen.Foto: John Thys/AFP/Ritzau Scanpix
Rikke Albrechtsen

BRUXELLES: Uden skyggen af ironi i stemmen stillede Ursula von der Leyen sig søndag op foran sine partikammerater i den europæiske konservative partisammenslutning EPP og erklærede:

”Vi vandt EU-valget, mine venner.”

Siden marts har den siddende EU-kommissionsformand ført en intensiv valgkamp over hele Europa for at få fem år mere i sit job. Hun har klappet babyer, været på virksomhedsbesøg og stået på debatscener i intens ordkrig med blandt andre DF’s Anders Vistisen, der forlangte hende fyret.

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024