Verdensbanken står foran afgørende reform: Tre ting er særligt vigtige for Danmark

En reform af verdensbanken skal sætte skub i den grønne omstilling i verdens fattigste lande. På bankens årlige forårsmøde blev de første spæde skridt taget, og Danmark har med udviklingsminister Dan Jørgensen (S) i spidsen især fokus på tre ting i forbindelse med reformen.

"Det skal afspejles meget klarere i bankens formål og virke, at klima og fattigdomsbekæmpelse er to sider af samme sag," siger udviklingsminister Dan Jørgensen (S)
"Det skal afspejles meget klarere i bankens formål og virke, at klima og fattigdomsbekæmpelse er to sider af samme sag," siger udviklingsminister Dan Jørgensen (S)Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix
Christina Houlind

Det kommer til at koste enorme milliardbeløb at sikre den grønne omstilling i udviklingslandene.  

Det har længe stået klart, men i sidste uge blev der under Verdensbankens forårsmøde for alvor taget hul på én af de opgaver fra COP27, som skal være med til at løse problemet: En reform af Verdensbanken.  

Der er behov for markant større investeringer. Både til at håndtere de klimaforandringer, der rammer allerede nu, men også til at forebygge.

Dan Jørgensen
Udviklingsminister (S)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024