WFP-direktør: Kriserne skygger for, at millioner mennesker sulter

I en tid med flere kriser samtidig end nogensinde før er der mangel på penge til at bekæmpe sult. World Food Programme (WFP) advarer om, at manglen på fødevarer i Østafrika kan vokse til historiske sultkatastrofer, hvis ikke der findes flere penge.  

Den blodige borgerkrig i Sudan, som begyndte for et år siden, har nu udløst den største flygtningebevægelse i verden. 
Den blodige borgerkrig i Sudan, som begyndte for et år siden, har nu udløst den største flygtningebevægelse i verden. Foto: Eva-Maria Krafczyk/picture-alliance/dpa/AP Images
Liv Raahauge-Pedersen

Sudan. Afghanistan. Etiopien. Yemen. Syrien. Sahel. Det blot nogle af de områder, som har brug for hjælp, men som ikke kan få det.

”Vi har aldrig set så mange kriser samtidigt, som vi ser nu. Vi er i en polykrise, og vi prøver at strække os så langt, som vi overhovedet kan, men uden at have ressourcerne, vi har brug for, til at gøre det”.

Det var udmeldingen fra Michael Dunford, regional direktør for World Food Programme (WFP) i Østafrika, som besøgte København sidste uge, blandt andet for at mødes med Novo Nordisk Fonden og Udenrigsministeriet.

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024