Profile
Log ind
WAYF login
Log på med SSOGlemt adgangskode?
Bliv abonnent
Analyse af 
Rikke Brøndum

Regeringspartier skal ofre deres egen lovgivning i kompromis om jobreform

SVM-regeringen står overfor en jobreform, som kan ende med at blive dødsstødet til store dele af den beskæftigelsespolitik, Mette Frederiksen (S) for ti år siden stod i spidsen for. Nu skal fire ministre forsøge at lande en skitse til reformen, som de har lovet skal frigøre tre milliarder kroner til statskassen.

Før sommerferien fremlagde regeringens ekspertudvalg sit bud på, hvordan man kan spare tre milliarder på aktiveringen af ledige ved blandt andet at fjerne en række krav om samtaler og uddannelsestilbud. 
Før sommerferien fremlagde regeringens ekspertudvalg sit bud på, hvordan man kan spare tre milliarder på aktiveringen af ledige ved blandt andet at fjerne en række krav om samtaler og uddannelsestilbud. Foto: Thomas Traasdahl/Ritzau Scanpix
Rikke Brøndum

"Vælgerne har savnet noget socialdemokratisme," lød det fra statsminister Mette Frederiksen (S), da hun i august lagde op at stoppe stigningen i danskernes pensionsalder.   

Men før det sker, skal hendes regering tage stilling til en reform, som endnu en gang kan sætte forholdet til de socialdemokratiske vælgere på prøve.

Nemlig reformen af jobcentrene, som regeringen har lovet skal frigøre tre milliarder kroner, og som et ekspertudvalg kom med anbefalinger til før sommerferien.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024