Rumænsk kommissær skal sikre mere arbejdskraft til Europa – og vil blive fulgt tæt af arbejdsmarkedets parter

44-årige rumænske Roxana Minzatu skal som ledende næstformand i den nye EU-Kommission stå i spidsen for en lang række initiativer på beskæftigelsesområdet, som kan påvirke arbejdsmarkedets parter. Se dem her.

Kommissionsformand Ursula Von Der Leyen præsentere tirsdag sit nye hold af kommissærer. Denne gang er det en af de ledende næstformænd, som får ansvaret for beskæftigelsesområdet i EU. 
Kommissionsformand Ursula Von Der Leyen præsentere tirsdag sit nye hold af kommissærer. Denne gang er det en af de ledende næstformænd, som får ansvaret for beskæftigelsesområdet i EU. Foto: Philipp Von Ditfurth/AP/Ritzau Scanpix
Rikke Brøndum

Tirsdag satte EU-Kommissionens formand Ursula Von Der Leyen navn på den kommissær, der de næste fem år skal stå i spidsen for beskæftigelsespolitikken i EU. 

Det bliver den rumænske Roxana Minzatu fra den socialdemokratiske gruppe, der i juni blev valgt til EU-Parlamentet, men altså nu har fået en ny jobbeskrivelse. Som kommissær med ansvar for uddannelse og arbejdskraft, skal hun blandt andet arbejde med at øge den fri bevægelighed, få flere ind på erhvervsuddannelserne, sikre bedre anerkendelse af uddannelser mellem EU-landene og tiltrække kvalificeret arbejdskraft fra resten af verden. 

Emner, som arbejdsmarkedets parter normalt har stor indflydelse på herhjemme. De vil da også følge den nye kommissær særdeles tæt og lover kamp til stregen, hvis hun begynder at lovgive om løn og arbejdsforhold, som i Danmark er aftalt i overenskomsterne. 

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Arbejdsmarked

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024