Analyse af 
Rikke Brøndum

Til februar rammer regeringens besparelser på jobcentrene

Regeringen forventer at fremsætte et lovforslag om de omstridte besparelser på beskæftigelsesindsatsen til februar, som blandt andet skal fjerne 100.000 samtaler med ledige i jobcentrene. Mange spørgsmål er dog fortsat ubesvarede.

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) skal stå i spidsen for den beskæftigelsesreform, der kan ende med at blive endnu et opgør med fagbevægelsen. 
Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) skal stå i spidsen for den beskæftigelsesreform, der kan ende med at blive endnu et opgør med fagbevægelsen. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Rikke Brøndum

Enhver i tvivl om, hvorvidt regeringen vil spare tre milliarder kroner på beskæftigelsesindsatsen, blev manet godt og grundigt til jorden ved Folketingets åbning tirsdag. 

Senest til februar forventer beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) nemlig at fremsætte det lovforslag, der skal føre reformen ud i livet, fremgår det af regeringens lovprogram.

Statsminister Mette Frederiksen (S) tog da også forskud på reformen i sin åbningstale, hvor hun bebudede, at regeringen vil fjerne 100.000 samtaler og nedlægge jobcentrene. 

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Arbejdsmarked

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024