Sådan blev Baronessen fra varmestuen overbevist om at stemme til EU-valget

Mennesker ramt af social udsathed er blandt dem med lavest valgdeltagelse. På Kirkens Korshærs varmestue i Slagelse gør man sig tydelige anstrengelser for at lave om på den kedelige statistik. Fælles brevstemning, valgflæsk og målrettet kommunikation om EU-regulerede emner er blandt midlerne.  

'Baronessen' med det borgerlige navn Solveig Larsen er mildt sagt skeptisk over for EU, som hun heller ikke synes, hun har forstand på. Men en frokost og en snak med kandidaten Kim Elmose får hende på andre tanker.
'Baronessen' med det borgerlige navn Solveig Larsen er mildt sagt skeptisk over for EU, som hun heller ikke synes, hun har forstand på. Men en frokost og en snak med kandidaten Kim Elmose får hende på andre tanker.
Gitte Skotby-Young Ballenstedt

For en flad 20’er kan man købe frokost i Kirkens Korshærs varmestue i Slagelse. Sidste torsdag stod den på buffet med flødekartofler, en risret, bearnaisessauce og en salat med melon og feta. Og så var den gratis.

Men ikke nok med det: Frokosten bød også på muligheden for at møde og tale med en kandidat til EU-parlamentet forud for valget på søndag.

Kort før middag indfinder SF-kandidat Kim Elmose og Konservatives Jacob Stryhn sig i de lyse lokaler, mens Danmarks Demokraternes Dina Person skulle have deltaget, men måtte melde fra.

På varmestuens opslagstavle er begivenheden annonceret – sammen med en håndfuld opslag med information om emner, der reguleres af EU: Sundhed i forhold til stofmisbrug, sikre forhold for indsatte i fængsler, dyrebeskyttelse, kvaliteten af receptpligtig medicin, fattigdom og miljø.

Et andet opslag gør reklame for en fælles gåtur med brevstemning og efterfølgende valgflæsk.

{{toplink}}

Varmestuens brugere befinder sig i forskellige livssituationer – en stor del af dem er repræsenteret blandt de befolkningsgrupper, som statistisk set har lavest valgdeltagelse.

Til kommunalvalget I 2021 lå den for eksempel på 54,4 procent for mennesker med en indkomst under 100.000 kroner, mens den toppede ved 83,2 hos mennesker med indkomst mellem 900.000-999.999 kr.

Valgdeltagelsen hos mennesker på kontanthjælp lå på 34,6 procent, hos modtagere af integrationsydelse allerlavest, på 31,1 procent.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024