Rasmus Prehn er begejstret, bekymret og orker ikke en tur mere under bussen. Derfor handler hans nye bog om civilsamfund og frivillighed

Den tidligere S-minister vil bruge bogen til at forklare, hvordan man kan gå fra velfærdsstat til velfærdssamfund, uden at det betyder privatisering og udlicitering. Altinget har talt med ham om, hvorvidt frivillighed er blevet mere politisk hot, og om tanken om at lade socialt arbejde indgå som en del af den militære værnepligt

I sin research til den kommende bog om frivillighed og civilsamfund har Rasmus Prehn være forbi en række forskellige civilsamfundsorganisationer på besøg - herunder en gåtur med Natteravnene i Aalborg. Det besøg affødte senere en plads i bestyrelsen for Fonden for Socialt Ansvar, som driver Natteravnene sammen med flere andre sociale indsatser.
I sin research til den kommende bog om frivillighed og civilsamfund har Rasmus Prehn være forbi en række forskellige civilsamfundsorganisationer på besøg - herunder en gåtur med Natteravnene i Aalborg. Det besøg affødte senere en plads i bestyrelsen for Fonden for Socialt Ansvar, som driver Natteravnene sammen med flere andre sociale indsatser.Foto: Rasmus Prehn
Gitte Skotby-Young Ballenstedt

Det vil være at smøre for tykt på at sige, han har set lyset.

Men det er måske ikke helt ved siden af at sige, at tidligere minister for udvikling, for fødevarer, landbrug og fiskeri og nuværende transportudvalgsformand for S, Rasmus Prehn har set nogle ting i et nyt lys.

Rigtig mange af mine vælgere og partikammerater i baglandet ryster i bukserne over det her - de er superbange for, om det handler om udbud og privatisering og alt muligt.

Rasmus Prehn
MF, forfatter, S

Det lyder det i hvert fald som om, når man spørger ham, hvorfor han nu er gået i gang med at skrive en bog om civilsamfund og frivillighed.

På den ene side er han drevet af fornyet begejstring for noget, der altid har fulgt ham:

Som dreng var han spejder, indtil det politiske ungdomsarbejde trak mere end friluftslivet, som ung studerende arbejdede han frivilligt på varmestuer for Church of England i Leeds, og som voksen har han raslet med bøssen til landsindsamlinger for organisationer som Røde Kors og Kræftens Bekæmpelse. Da han i 2017 skrev bogen om Aalborgs brune værtshuse sammen med Anders Fuglsang, gik overskuddet til varmestuen Café Parasollen i Aalborg.

Selvom jobs som minister og MF har efterladt begrænset tid til frivilligt arbejde, er Rasmus Prehn bestemt dus med civilsamfundet.

På den anden side er der noget, der giver ham anledning til bekymring.

Det kan man ellers ikke umiddelbart læse, når han på LinkedIn skriver, at han i sin kommende bog vil ‘udforske vejen til et endnu stærkere, mere kærligt, sjovt og solidarisk velfærdssamfund.

Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Civilsamfund

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024