DF og deres europæiske venner går til EU’s ombudsmand efter udelukkelse fra tv-debat

Efter uafhængige valgobservatører har konstateret, at det var problematisk at udelukke politiske partier fra en stor debat arrangeret af de europæiske public service-medier, vil Dansk Folkepartis europæiske partigruppe nu gå til EU’s Ombudsmand.

DF's Anders Vistisen mener ikke, at det var OK at udelukke ham fra store EU-debatter blandt europæiske partier om EU-kommissionsformandsposten, selv om hans højrefløjsgruppe ikke anerkendte processen. Valgobservatører hos OSCE er enige i, at processen ikke var fair.
DF's Anders Vistisen mener ikke, at det var OK at udelukke ham fra store EU-debatter blandt europæiske partier om EU-kommissionsformandsposten, selv om hans højrefløjsgruppe ikke anerkendte processen. Valgobservatører hos OSCE er enige i, at processen ikke var fair.Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix
Rikke Albrechtsen

BRUXELLES: Dansk Folkepartis Anders Vistisen fik ikke lov til at repræsentere Europa-Parlamentets yderste højregruppe, da europæiske toppolitikere tørnede sammen i en debat arrangeret af 56 public service-mediers sammenslutning, EBU, inden EU-valget i juni.

Det får nu partiets europæiske gruppefæller i Parlamentet, Identitet og Demokrati (ID), til at klage til EU’s Ombudsmand.

Klagen kommer, efter også officielle valgobservatører fra Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa (OSCE) har løftet pegefingeren over manglen på inklusion i den største politiske debat i valgkampen.

”Deltagelse i debatten var begrænset til fem spidskandidater, der repræsenterede politiske grupper i det nuværende Europa-Parlament. Den tilgang forhindrede fire politiske partier i at deltage,” skriver OSCE i den afsluttende valgrapport fra organisationens Kontor for Demokratiske Institutioner og Menneskerettigheder.

{{toplink}}
Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Læs også

Det er i strid med principperne i det såkaldte Københavnerdokument, som landene enedes om allerede tilbage i 1990, konkluderer observatørerne.

Her forpligter landene sig til at sikre sig, at der skal være ”uhindret adgang til medierne på ikke-diskriminerende basis for alle politiske grupper og individer, der ønsker at deltage i valgprocessen”.

Derfor mener DF’s Anders Vistisen og hans politiske fæller i Europa-Parlamentet, at det må være brud på god forvaltningsskik

”Vi synes, at det er rimeligt, at få ombudsmanden til at prøve det,” siger Anders Vistisen.

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024