Forsikring- og pensionsselskaber betalte kvart milliard i særskat til Arne-pension i 2023

Pensions- og forsikringssektoren pungede i 2023 ud med 250 millioner kroner til finansieringen af Arne-pensionen. I 2024 stiger finanssektorens særskat til 26 procent, mens udgifterne til ordningen forventes halveret til 1,9 milliarder kroner i 2026. " Også af den grund ville det være helt oplagt at fjerne særskatten," mener Kent Damsgaard.

F&P-bossen Kent Damsgaard kæmper for at afskaffe finanssektorens særskat. Arkivfoto. 
F&P-bossen Kent Damsgaard kæmper for at afskaffe finanssektorens særskat. Arkivfoto. Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Christoffer Lund-Hansen

Danske pensions- og forsikringsselskaber betalte omkring 250 millioner kroner i ekstra selskabsskat i 2023. 

Det viser en ny analyse fra F&P. 

Den kvarte milliard kommer af, at selskaber i den finansielle sektor skal betale 25,2 procent i selskabsskat for at finansiere Arne-pension fremfor de 22 procent, som selskaber, der ikke er del af den finansielle sektor, betaler. 

Fra 2024 stiger satsen til 26 procent, og ordningen huer bestemt ikke F&P-topchef Kent Damsgaard. 

"Særskatten blev annonceret som et samfundsbidrag fra den finansielle sektor til finansiering af tidlig pension, men der er absolut ingen gode argumenter for, hvorfor forsikrings- og pensions-branchen skal beskattes ekstra hårdt," lyder det fra erhvervsbossen, der flere gange har kritiseret modellen over for Altinget. 

{{toplink}}
Læs også

I 2022 forsvarede daværende skatteminister Jeppe Bruus (S) modellen i Altinget ved blandt andet at fremhæve, hvordan staten hjalp den finansielle sektor under finanskrisen.

"Samtidig giver skattereglerne i dag finanssektoren en økonomisk fordel, som ikke gælder andre brancher. Eksempelvis er de fleste finansielle ydelser fritaget for moms, og privatpersoner har fradragsret for en række finansielle kerneydelser, for eksempel renteudgifter og kurtage ved værdipapirhandel," lød det videre fra ministeren. 

Ministerens melding affødte efterfølgende ny kommentar fra Kent Damsgaard

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024