Snart kan teatre og biografer igen fyldes: Her er de sidste restriktioner for kultur- og idrætsliv

Afstandskrav ved arrangementer med siddende publikum og arealkrav i kultur-, idræts- og foreningslivet er afskaffet fra lørdag.

Foto: Emil Hougaard/Ritzau Scanpix
Maja Hagedorn

Fra lørdag er det slut med at holde minimum én meters afstand til andre personer i det offentlige rum.

Sundhedsstyrelsen har nemlig besluttet at ændre anbefalingen, og det betyder, at en række krav om afstand i kultur-, idræts- og foreningslivet bliver ophævet om få dage.

”Jeg er glad for, at vi er kommet rigtig langt med blandt andet vaccinerne, og nu står et sted, hvor sundhedsmyndighederne vurderer, at areal- og afstandskravene kan fjernes."

"Det har stor betydning for blandt andet biografer og teatre, at der nu er mulighed for at lukke langt flere gæster ind til film- og teaterforestillinger," siger kulturminister Joy Mogensen (S) i en pressemeddelelse.

{{toplink}}
Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Læs også

Konkret er det fra 14. august ikke nødvendigt med mindst to kvadratmeter pr. tilskuer, besøgende, bruger eller lignende i lokaler, hvor offentligheden har adgang, oplyser Kulturministeriet i pressemeddelelsen.

Det samme gælder for arealkravet for større arrangementer med stående publikum, som droppes. Også her har der været et krav om minimum to kvadratmeter pr. tilskuer i hver enkelt sektion.

Og så ophæves også et krav om, at der skal være mindst én meter eller ét tomt sæde mellem hver siddende tilskuer til indendørs kultur- og idrætsarrangementer med siddende publikum.

Selv om der den seneste tid er ophævet en række coronarestriktioner til gælde for kultur- og idrætslivet, gælder dog fortsat en række regler. Du kan få overblikket her:

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024