Læger udskriver dyr medicin

Der er stadig problemer med at patienter får udleveret den billigste medicin. Lars Løkke (V) er godt klar over det og har nedsat et udvalg, der skal komme med løsningsforslag.
Claus Iversen

Det netop nedsatte Udvalg for Medicintilskud skal bl.a. se nærmere på reglerne om medicintilskud og lægernes ordinationspraksis. Udvalget vil i den forbindelse undersøge og komme med forslag til løsningsmuligheder på problemstillingen.

Lars Løkke Rasmussen
Sundhedsminister (V)
Problematikken om, hvordan man sikrer, at patienter får udleveret den billigste medicin, blusser med jævne mellemrum op, da der igen og igen dukker eksempler op, hvor patienter betaler for medicin, der er noget dyrere end den billigste - og lige så gode - på markedet.

F.eks. får patienter, der er i kolesterolbehandling med Simvastatin-præparater, i visse situationer på apoteket udleveret parallelimporterede pakninger, der er væsentligt dyrere end de billigste på markedet.

Sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V) er godt klar over problemet:

"Det netop nedsatte Udvalg for Medicintilskud skal bl.a. se nærmere på reglerne om medicintilskud og lægernes ordinationspraksis. Udvalget vil i den forbindelse undersøge og komme med forslag til løsningsmuligheder på problemstillingen", skriver han i et svar til partifællen Preben Rudiengaard, der selv er læge.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024